Typische dag nagelstyliste

Gepubliceerd op 29 mei 2023 om 19:29

Ik wil graag met jullie delen hoe een typische dag eruitziet voor mij als een nagelstyliste in  mijn nagelstudio. Voordat de dag begint, zorg ik ervoor dat alles klaarligt en dat de studio schoon en netjes is. Hygiëne staat bij ons namelijk erg hoog in het vaandel. Het is belangrijk om een veilige en schone omgeving te creëren waarin jullie je vol vertrouwen kunnen laten behandelen.

De eerste klant van de dag wordt hartelijk ontvangen. Voordat we aan de behandeling beginnen, nemen we altijd even de tijd om bij te praten. Het is immers niet alleen een nagelbehandeling, maar ook een gelegenheid voor jullie om even tot rust te komen.

Ik begin de behandeling met het reinigen van de handen, gevolgd door het inspecteren van de nagels en het maken van een behandelplan. Meestal komen vrouwen langs voor het opvullen van hun gelnagels, dus ik ga aan de slag met het vijlen van de nagels. Uiteraard wordt er ook altijd even tijd gemaakt voor een kopje koffie of thee, want goede verzorging gaat hand in hand met ontspanning.

Nadat ik de nagels heb gevijld, zorg ik ervoor dat de nagelriemen goed schoon zijn, zodat de nagels klaar zijn om de gel aan te brengen. Hygiëne blijft hierbij een prioriteit, waarbij ik ervoor zorg dat alle materialen grondig worden gereinigd en gedesinfecteerd. Na twee keer uitharden onder de lamp is de eerste stap voltooid. Nu komt het moeilijke deel voor veel vrouwen: het kiezen van de gellakkleur. Na enig overleg gaan we van start met het aanbrengen van de gellak. Daarna nemen we nog even de tijd om na te praten en af te rekenen. Ondertussen lopen we rustig naar de uitgang, want de volgende klant staat al te wachten.

 

Terwijl ik alweer denk aan het voorbereiden van de salon, want deze moet uiteraard weer schoongemaakt worden, gaat de bel weer. Zo gaat het de hele dag door, en zelfs 's avonds staan er klanten voor de deur. Pas rond 21.00 uur sluit ik de salon en begint het opruimen en schoonmaken opnieuw. Hygiëne blijft een constante prioriteit in ons dagelijks werk.

 

Morgen gaan we weer verder, klaar om onze klanten de beste nagelbehandelingen te bieden in een schone en hygiënische omgeving. Bedankt voor jullie vertrouwen in mijn nagelstudio en tot ziens!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.